Appartementen Kreta

kreta vakantie

Kreta is onderdeel van de populaire Griekse eilanden en is qua formaat het vijf na grootste eiland in de Middellandse zee. Kreta telt in totaal een oppervlakte van ongeveer 8300 vierkante kilometer. Het eiland is maar liefst 260 kilometer lang en tussen de 12 kilometer en 60 kilometer breed. Kreta staat bekend om haar vele zonuren, het feesten tot in de late uurtjes, maar natuurlijk ook om haar prachtige landschap. Je kunt op Kreta diverse accommodaties huren. Zo kun je een vakantiehuisje of een familievilla huren, maar je kunt ook een appartement huren of misschien zelfs kopen op Kreta. Wanneer je een appartement wilt huren (boeken voor je vakantie) dan beschrijft dit een vrij algemeen begrip. Kreta is namelijk een enorm eiland en de locatie van het te boeken appartement bepaalt dus ook voor een groot deel hoe je vakantie zal bevallen. Afhankelijk van je wensen, eisen en budget kun je al een hoop appartementen wegstrepen en wat gerichter gaan kijken naar het appartement dat je wel wilt boeken. Voor de zon hoef je niet naar een ander gedeelte van het eiland. De zon schijnt overal volop en dat is natuurlijk erg fijn. Het is vaak de reden dat we elk jaar massaal met ons allen naar Griekenland of een van haar fijne eilanden reizen. Het allerbelangrijkste is je locatie. Als je wilt feesten en veel op stap wilt dan kun je het beste naar Malia of het beruchte Chersonissos gaan. Malia en Chersonissos zijn volledig ingedeeld op feesten en relaxen. Het meest populaire en tevens grootste waterpark van Kreta kun je dan ook in het centrum van Chersonissos vinden. Het waterpark gaat onder de naam Starbeach, waar je onder andere goede muziek om je oren krijgt en waar je waterscooters kunt huren of met een katapult gelanceerd kunt worden.

Feesten en uitgaan

Feesten tijdens je vakantie kan op Kreta op meerdere plekken, maar als je echt de tijd van je leven wilt kun je het beste naar Chersonissos of naar Malia gaan. In deze beruchte feestelijke plaatsen wordt flink gefeest en in deze plaatsen kun je prima inspannen en ontspannen combineren. Een complete vakantie, die ook nog eens betaalbaar is wat het weer zeer geschikt maakt voor jongeren. Malia is ook een heerlijke feeststad, maar heeft niet haar beruchte naam zoals Chersonissos. Wellicht komt de plaats je bekend voor door het populaire programma “Oh Oh Cherso”. Ga je ook helemaal los in Chersonissos, net als de inmiddels zeer bekende Haagse vriendengroep?

Culturele schatten

Naast de overduidelijke feestelijke vakantiebestemmingen kent Kreta ook veel culturele plekken waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van de natuur en haar immens indrukwekkende omgeving. Kreta kent vele kloven waarvan de Samaria Kloof de meest bekendste is. Je kunt natuurlijk een mooie wandeling maken door deze kloof, maar let wel dat door de enorme populariteit van de kloof het in de zomermaanden erg druk kan zijn als gevolg van toerisme. Je kunt dit vermijden door vroeg naar de kloof te gaan of zo vroeg mogelijk of zo laat mogelijk in het seizoen naar de kloof te gaan. Afhankelijk van de locatie van je appartement zijn er natuurlijk nog meer bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. Zo bestaat de Lassithi-hoogvlakte, waar je overigens mooie foto’s kunt maken, dat met name bekend is om haar honderden windmolens. De vlakte wordt over het algemeen veel gebruikt als het decor voor ansichtkaarten.

Stranden en meer!

Het strand van Vai gevuld met palmbomen zorgt aan de oostkust voor een belangrijke trekpleister van Kreta. Een oase van rust en een eindeloos uitzicht op zee. Dat is wel even andere koek dan de feestachtige atmosfeer van Chersonissos en Malia. Een van de drukst bezochte toeristische attracties van het eiland Kreta is het naarbij gelegen eiland Spinalonga vlakbij de plaats Agios Nikolaos. Agios Nikolaos ligt ten oosten van het eiland en is een havenstad. Spinalonga was het decor voor de film Last Words van Werner Herzog. Je kunt een rondleiding krijgen over het kleine eiland dat zeker de moeite waard is. Ten zuid-westen van het eiland vind je de 16e eeuwse burcht genaamd Fortezza of Rethymnon. Het is een mix van onder andere Venetiaanse en Moorse architectuur en je kunt het fort vinden aan de rand van het oude centrum. 5 kilometer buiten de hoofdstad van Kreta ligt het Minoïsche paleis dat opnieuw gebouwd is aan de hand van informatie van een historische opgraving.

Al met al is er dus genoeg te zien en te beleven op het eiland Kreta. Bedenk dus goed op welke locatie je het appartement boekt, want het is overal mooi en de zon schijnt overal, maar de omgeving is bepalend voor de activiteiten die je wilt en kunt doen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS