Sissi Griekenland

kreta vakantie

De badplaats Sissi ligt in Griekenland op Kreta. Dit is al jaren een populaire vakantiebestemming van vele Nederlanders. Het is het grootste meest zuidelijkst gelegen eiland van Griekenland. Kreta kent een aantal bekende badplaatsen, zoals Malia, Chersonissos en Rhetymnon. Daarnaast beschikt dit eiland ook over een aantal minder drukke, maar ook gezellige badplaatsen, zoals Sissi. Het dorpje staat vooral bekend om haar gastvrijheid.

Ontdek in Sissi het ├ęchte Griekenland

In Sissi ontdek je het echte Griekenland. Het is een kleine badplaats welke vlakbij Malia en Chersonissos ligt. Ook al is het in Sissi wat rustiger dan deze twee plaatsen, toch biedt dit gezellige toeristendorpje je nog veel mogelijkheden. Zo kan je hier genieten van een Griekse maaltijd op een van de vele terrasjes. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op het haventje. Aan de beide kanten van Sissi vind je een strand. Er is hier dus altijd wel een plekje te vinden.

Cultuur, rust en genieten

Sissi is vooral geschikt voor vakantiegangers die willen genieten van de Griekse cultuur. Als je op zoek bent naar rust dan is Sissi in Griekenland een echte aanrader. Je kunt hier helemaal tot ontspanning komen en genieten van zon, zee en strand. In de zomer is het hier wat drukker, maar het is niet gericht op het massatoerisme. Dit plaatsje is dan ook de perfecte combinatie van rust, cultuur, natuur en relaxen. Er zijn diverse reisaanbieders die een vakantie naar Sissi en Griekenland aanbieden. Je kunt online een vakantie boeken bij onder meer Sunweb, D-reizen en Jiba. Je hebt hier vaak de keuze uit een rustig appartement of hotel waar een gemoedelijke sfeer heerst.

Twee stranden

Bij Sissi op Kreta zijn twee stranden. Het meest bezochte strand is Boufios. Dit is een zandstrand, dat vooral in de zomermaanden veel wordt bezocht. Een rustiger strand vind je aan de andere kant van het dorp.

Boven Sissi

Naast Sissi kent Griekenland ook nog het dorpje Epano Sissi. Dit betekent in Boven Sissi. Het is dan ook een dorpje dat net boven Sissi zelf ligt. Het is de moeite waard om hier eens een dagje naar toe te gaan. Epano Sissi is nog heel authentiek. Je maakt hier echt kennis met de Griekse cultuur. Zo ontmoet je hier traditionele Kretanezen. Verder kun je vanuit Sissi natuurlijk ook nog andere uitstapjes maken, zoals een excursie naar Knossos, de Samaria kloof of maak een boottocht naar het eiland Spinalonga.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS